STRES NA POSLU


Svi nekad doživljavamo stresne situacije na poslu, koje onda mogu nepovoljno djelovati i na naš privatni život, odnosno naše fizičko i psihičko zdravlje. Kako bismo otkrili učinkovite načine rješavanja takvih situacija, bitno je istražiti u kojoj mjeri ljudi doživljavaju stres na poslu te što uobičajeno čine kad se nađu u stresnim situacijama. Zato Vas molimo da izdvojite 5-10 minuta svojeg vremena za ispunjavanje ovog upitnika. 

Istraživanje se provodi u svrhu izrade mog diplomskog rada na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, pod mentorstvom dr. sc. Maše Tonković Grabovac. U istraživanju mogu sudjelovati osobe koje su zaposlene minimalno 20 sati svaki tjedan, najmanje 6 mjeseci na istom radnom mjestu. Sudionici mogu biti i studenti ako udovoljavaju navedenim kriterijima. U obzir dolaze svi oblici ugovora o radu, kao i rad na crno. 

Ispunjavanje ovog upitnika je dobrovoljno i anonimno. Podaci dobiveni ovim istraživanjem bit će korišteni isključivo u istraživačke svrhe i analizirani na grupnoj razini, što znači da se Vaši odgovori neće iznositi odvojeno od ostalih podataka. Razina stresa i/ili neugode u ovom istraživanju nije veća od one koju doživljavate u uobičajenim svakodnevnim situacijama, no u svakom trenutku imate pravo odustati od sudjelovanja. Rješavanjem upitnika pristajete na sudjelovanje u istraživanju, a ako ćete imati nekih etičkih prigovora, možete se obratiti Etičkom povjerenstvu Odsjeka za psihologiju etikapsi@ffzg.hr

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili komentara vezanih uz istraživanje, možete se javiti na e-mail emina.nezirevic@yahoo.com. Grupne rezultate ovog istraživanja moći ćete krajem ove godine naći na stranici istrazivanje.xyz.

Unaprijed se zahvaljujemo na uloženom trudu i vremenu!
 

Emina Nezirević, studentica psihologije

Postoji 21 pitanja u ovom upitniku.

Informacija o privatnosti
Ovaj upitnik je anoniman.
Zapisi Vaših odgovora ne sadrže informacije preko kojih bi Vas se moglo identificirati, osim ukoliko se to izričito ne traži u anketi. Ukoliko koristite indentifikacijske tokene za pristup ovom upitniku, budite sigurni da token neće biti spremljeni zajedno sa Vašim odgovorima. Tokeni se spremaju u zasebnu bazu podataka i biti će izmjenjeni nakon što završite (ili ne završite) ispunjavanje upitnika. Ne postoji način za povezivanje tokena s danim odgovorima.