Logo Image
Anketa o tzv. "odljevu mozgova"

Poštovani/a,

pred Vama se nalazi anketni upitnik namijenjen ispitivanju mišljenja studenata Sveučilišta u Zagrebu o odlasku visokoobrazovanih stručnjaka, znanstvenika i intelektualaca iz Hrvatske. Ovo se istraživanje, o tzv. „odljevu mozgova“, provodi u sklopu kolegija Istraživački projekt, na Odsjeku za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Ova je anketa potpuno anonimna, a dobiveni rezultati bit će korišteni isključivo u nastavno-znanstvene svrhe, i to u zbirnom obliku (postotci, prosjeci i sl.) te se nikada neće analizirati na razini pojedinog ispitanika. Napominjemo kako je provođenje istraživanja u skladu sa znanstvenom etikom što je potvrđeno i od strane Povjerenstva Odsjeka za sociologiju za ocjenu etičnosti istraživanja.

Molimo Vas da ispunite cijeli upitnik jer nam u suprotnom Vaša anketa nije od pomoći. Međutim, ako baš nikako ne možete odgovoriti na određeno pitanje, možete ga ostaviti bez odgovora.

Ako imate određena pitanja ili komentare slobodno se obratite na e-mail adrese: lbosnjak@ffzg.hr, bsimac@ffzg.hr ili ftrbojev@ffzg.hr.

Za ispunjavanje cjelokupne ankete trebat će Vam otprilike 15 minuta.

Unaprijed Vam na sudjelovanju zahvaljuju Vaša kolegica i kolege, studenti 2. godine diplomskog studija Sociologije, Lucija Bošnjak, Bruno Šimac i Filip Trbojević.Informacija o privatnosti
Ova anketa je anonimna.
Zapis s Vašim odgovorima na anketu ne sadrži nikakve informacije o Vama, osim u slučaju da neko pitanje to od Vas eksplicitno traži. Ako ste koristili token kako biste pristupili ovom upitniku, budite sigurni da s Vašim odgovorima token nije snimljen. Ovi podaci drže se u drugoj bazi podataka, a pohranjena je samo informacija jeste li (ili niste) kompletirali upitnik. Ne postoji način da se tokeni povežu s odgovorima iz ovog upitnika.